carolinasgroentetuin carolinasgroentetuin carolinasgroentetuin

Oktober 2017

1 okt: Nou ben ik toch aardig bij met mijn 2 tuinen, kan ik niet verder want ik heb al een paar dagen last van hielspoor.
Dat kan lang/kort duren maar ik slik in ieder geval geen pijnstillers omdat ik door de pijn die ik nu voel geen verkeerde bewegingen maak in de hoop dat het sneller overgaat.
We zullen zien (voelen).
14 okt: Ik ben vandaag een tijdje op de nieuwe tuin (zittend) bezig geweest.
Ik heb een paar latten van de oude tuin die bij de aardbeien zaten, groen gebeitst en wat onkruid gewied en veel met andere tuinierders gepraat.
Bij de platte bak heb ik aan de binnenkant voor versteviging een 4 x 4cm. paal geschroefd want je zal zien dat als de bak klaar is, er altijd mensen op gaan zitten.
Er zijn op de oude en op de nieuwe tuin bij veel tuinierders veel ramen van kassen ingegooid dus er was genoeg stof om te praten.
Jammer toch dat er mensen zijn die andermans hobbygebeuren zo weten te vergallen.
15 okt: Ook vandaag was het heerlijk weer en ik was om 9 uur al op de tuin.
Ik heb op de gisteren gebeitste latten klemmen gezet zodat ik deze latten vast kan zetten tegen het ijzeren raamwerk bij de aardbeien.
Aan de buitenkant zitten spijkertjes waar ik het net aan vast kant maken.
Hier ben ik nog niet klaar mee want ik krijg bij sommige latten de schroeven er niet uit dus hop, achter in mijn auto en mee naar huis.
Langs het tegel looppad heb ik latten gezet zodat de tegels niet konden verschuiven en met een medetuinierder heb ik paaltjes geslagen langs mijn latten. Hier en daar stonden al wat paaltjes maar die waren voor nood. Bij het pad naar achteren ben ik nog niet klaar want ik heb nog geen tegels genoeg.
Daarna heb ik samen met mijn buurvrouw op haar nieuwe tuin onkruidgif gespoten. Eerlijk is eerlijk het onkruid bij haar stond weer tot kniehoogte.
28 okt: Vandaag zijn de twee halve IBC's leeg geschept en de grond naar mijn nieuwe tuin gebracht.
Deze grond gebruik ik later om mijn nieuwe aardbeienbed te egaliseren.
Ook zijn er nog wat 30x30 tegels naar de nieuwe tuin gebracht.