carolinasgroentetuin carolinasgroentetuin carolinasgroentetuin

Januari 2016

1 jan: Ik wens iedereen een gelukkig 2016 toe en ik hoop dat we een mooi en groeivol jaar mogen krijgen met toch wel iets minder regen maar meer zon als afgelopen jaar.
Dit zijn de overzichtfoto's van mijn tuin die op 1 januari 2016 genomen zijn.
kerstboom
In de verte staat de grootste kerstboom van de wereld maar door de mist is er geen boom te zien.
  kas
Zo staat de spinazie in de kas erbij.
  overzichtZo ligt momenteel mijn tuin erbij. Vooraan staat een gekortwiekte IBC-container. Er komen nog 2 van die containers erbij. Het is de bedoeling dat ik in deze 3 containers wisselteelt gaat doen. Met b.v. div. kolen, uien/wortelen en bonen. En dan volgend jaar alles een bak opschuiven. De containders zijn 40 cm. diep. Werkt het niet dan heb ik pech maar dit probeersel is meer tegen de muizenplaag zoals in 2015.
  kasjeHier ben ik begonnen met mijn kasje op te knappen. Het plastic heb ik er al afgehaald dus alleen maar een geraamte met een horgordijn blijft over. Het staat er een beetje zielig bij nu maar dat heeft ook met het weer te maken.
18 jan: Vandaag weer eens op de tuin geweest.
Het was "lekker" koud weer waardoor een wandeling naar de tuin een extra goed gevoel gaf.
Het was op de meeste tuinen echt drijfnat wat ook niet anders kan naar alle regenbuien van de laatste tijd.
Mijn tuin echter, heeft in de loop der jaren regelmatig uitgegraven grond gekregen van mensen die b.v. hun tuin gingen bestraten.
Ook bij mijn omringende buren ligt de tuin hoger en, belangrijk, we hebben er goede dranage in verwerkt.
Het resultaat is dus dat er bij ons weinig of nooit plassen op de tuin liggen omdat onze tuinen hoger zijn dan de meeste andere tuinen.
Nog een belangrijk gegeven is dat onze tuinen al omgespit zijn terwijl andere tuinders na de laatste oogst er niets meer aangedaan hebben.